Brownipare

Brownipare Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- Yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı irmik
- 2 yumurta
- 5 kaşık kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 2 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin)
Şerbeti için;
- 2 buçuk su bardağı şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- Bir kaç damla limon suyu
Üzeri için;
- Damla çikolata ya da parçalanmış tablet çikolata
Brownipare Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle şerbeti hazırlayalım.
- Kaynamaya başlayınca 5 dk kaynatalım limonu ekleyip kapatıp kenarı alalım. Şerbeti ılık kullanacağız.
- Hamuru için tüm materyalleri yoğuralım.
- Ceviz büyüklüğünde modüller ayırıp fırın kabına dizelim, üzerine elimizde bulunan çikolataları gelişi hoş yerleştirelim. Bende beyaz çikolata vardı onu kullandım.
- 180 derece ısıtılmış fırında 25 dk pişirelim.
- İlk sıcaklığı çıkınca ılık şerbeti ekleyelim.
- Tatlı tüm şerbeti kısa müddette çekecektir.
- Islak kurabiye ile şekerpare ortasında bir tat oluyor. Biz çok beğendik, dondurma ile servis ettim.
Afiyet olsun.
Brownipare Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




