Brownie Cheesecake (Mandalinalı)

Brownie Cheesecake (Mandalinalı) Tanımı İçin Malzemeler

Brownie tabanı için:

  • 100 gram tereyağı
  • 100 gram bitter çikolata
  • 100 gram toz şeker
  • 1 paket vanilin şekeri
  • 1 tutam tuz
  • 2 adet yumurta
  • 30 gram kakao
  • 100 gram un
  • 75 gram damla çikolata (fırınlamaya uygun)

Cheesecake katı için;

  • 125 gram tereyağı (yumuşamış)
  • 200 gram toz şeker
  • 1 paket vanille şekeri
  • 5 adet yumurta
  • 500 gram quark
  • 200 gram sıvı krema
  • 200 gram ekşi krema (sour cream)
  • 1 limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
  • 45 gram nişasta (mısır yahut buğday)
  • 2 adet konserve mandalina(suyu süzülmüş)

Brownie Cheesecake (Mandalinalı) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Fırını 180 °c alt/üst ayarda evvelce ısıtın. Kek kalıbını yağlayın.
  2. Bir tencereye su koyup kaynatın, sonra ocaktan alın.
  3. Üzerine daha küçük bir kap yerleştirin.
  4. İçine tereyağı ve çikolatayı ekleyin ve benmari yöntemi eritmeye başlayın.
  5. Geniş bir karıştırma kabında yumurtaları çırpın & bir tutam tuz ekleyin.
  6. Ardından erimiş çikolatalı-tereyağlı karışımı içine yavaş yavaş ekleyin ve karıştırın.
  7. Üzerine toz şekeri, vanilin şekerini ve bir tutam tuzu ekleyin.
  8. Un, kakao ve fırınlamaya uygun damla çikolataları ekleyip yalnızca kısa bir müddet karıştırın.
  9. Hazırladığınız hamuru kalıba dökün ve spatula ile düzleştirin. Kalıbı bir kenara alın.
  10. Yumuşamış tereyağını toz şeker ve vanille şekeriyle yaklaşık 2 dakika çırpın.
  11. Yumurtaları teker teker ekleyin ve her seferinde karıştırın. Akabinde limon kabuğunu rendeleyip ekleyin.
  12. Quark, ekşi krema, nişasta ve limon suyunu ekleyip pürüzsüz olana kadar karıştırın. Çırptığınız kremayı spatula ile yavaşça karışıma ek edin.
  13. Konserve mandalinaların suyunu süzün ve düzgünce süzdürün.
  14. Hazırladığınız peynirli karışımı brownie tabanının üzerine dökün.
  15. Üzerine mandalinaları yerleştirin.
  16. Kek kalıbını fırının ortasındaki rafa yerleştirin ve keki 175 derece sıcaklıkta 70–85 dakika pişirin.
  17. 70. Dakikadan sonra keki denetim etmeye başlayın ve kürdan testi yapın. Kürdanın nemli olması ve biraz kekin yapışması olağan.İyi denemeler. 🍒.

Brownie Cheesecake (Mandalinalı) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kurabiye
9 Malzemeli Lokanta Usulü Ev Yapımı Süzme Mercimek Çorbası
Saray Tatlısı
Mor Lahana Turşusu
Yoğurtlu Mor Lahana Salatası
Sürülebilir Çikolatalı Islak Kek
Hdabla | © 2025 |