Brownie
Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta (oda sıcaklığında)
- 180 gram toz şeker
- 280 gram çikolata(200g bitter 80 gram sütlü)
- 125 gram tereyağ
- 70 gram un
- 1/4 (çeyrek) çay kaşığı tuz
Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Çikolata oranını zevkinize nazaran ayarlayabilirsiniz, ben kullandığım ölçüyü yazdım. Buono (bim)markasının çikolataları kullanacağınız kalıbı tereyağ ile yağlayıp yağlı kağıdı koyun (ben dikdörtgen borcam kullandım) 20-22 cm kalıplar da uygun olur.
- Tencerede (veya mikrodalgada) tereyağını eritin ve ocaktan alıp çikolataları ekleyin spatula ile çikolatalar eriyene kadar karıştırın. Fırını 160° alt üst (fansız) ayarda açın ısınsın.
- Yumurta ve şekeri çırpın. (2-3 dk) içine yavaşça erimiş çikolatayı ekleyerek çırpmaya devam edin. Un ve tuzu ekleyin karışana kadar çırpın.
- Kalıba döküp fırına koyun. Üzeri kabuk bağladıktan sonra denetimli olun her fırında pişme derecesi-dakikası farklı olacaktır. Ben 160°’de 20 dakikadan sonda denetimli giderek 30 dk pişirdim.
- Kenarları keke yakın ancak hala içi akışkan üstü kabuk bağlamış hoş fudge kıvamında oldu. Kalıba, fırına ve akışkanlık isteğinize nazaran değişiklik gösterecektir.
- İstediğiniz kıvamdan cıvıksa dolaba koyabilirsiniz tereyağ ve çikolatadan ötürü serleşecektir (kendim denemedim fikir olması adınadır)
- İçine beyaz çikolata koyup deneyebilirsiniz. Üstüne donmuş meyveler koyup deneyebilirsiniz. Üstüne beyaz çikolata eritip süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















