Brownie

Brownie Tanımı İçin Malzemeler
- 240 gram çikolata (ben 2 paket bitter,1 paket sütlü çikolata kullandım)
- 3 adet yumurta
- 150 gram tereyağı (10 yemek kaşığı)
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1.5 yemek kaşığı kakao
Brownie Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle küçük bir sos tenceresinde tereyağını eritip üzerine doğradığımız çikolataları ekliyoruz.
- Eriyen çikolatayı oda sıcaklığına gelmesi için kenara alıyoruz. Bu sırada şekerle yumurtayı büsbütün köpüklü biçime gelene kadar çırpıyoruz.
- Un vanilya ve kakaoyu sırayla karışıma ekliyoruz. Bu evrede çırpıcı değil de bir spatula kullanmanız daha güzel olacaktır. Hamur sönmez.
- Oda sıcaklığına gelen erimiş çikolatalarımızı da karışıma ekliyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika denetimli pişiriyoruz. Ben her vakit bir gün evvelden yapıp içini çektiriyorum. Daha hoş bir tadı ve dokusu oluyor.
Brownie Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

