Browni Tadında Islak Kek
Browni Tadında Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- 1.5 çay bardağı sıvı yağ
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket şeker vanilin
- 3.5 yemek kaşığı kakao
- 1.5 su bardağı un
Sosu için;
- 1.5 su bardağından biraz fazla süt
- 1 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağından biraz fazla sıvı yağ
- 2 tepeleme yemek kaşığı kakao
- 1 paket sütlü çikolata (80 gr-100 gram arası)
Browni Tadında Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurtaları ve şekeri köpükleşip beyaz olana kadar çırpalım, sıvı yağı ve sütü ekleyip karıştırmaya devam edelim.
- Geri kalan kakaoyu, kabartma tozunu, vanilyayı ve unu ekleyelim çırpmaya devam edelim pürüzsüz bir kek hamuru elde edelim.
- Yağlanmış fırın kabına hamuru dökelim, evvelce ısıtılmış 180 derece fırında denetimli pişirelim pişen keki fırından alıp birinci sıcaklığının çıkmasını bekleyelim ve sonra dilimleyip dinlenmeye bırakalım.
- Kek fırından çıkınca sosu hazırlayalım. Sosu için; süt,sıvı yağ,kakao ve şekeri karıştırarak ısıtalım.
- Kaynatmadan sosu ocaktan alalım ve çikolatayı ekleyip eritelim.
- Fırından yeni çıkmış birinci sıcaklığı çıkan kek dilimlerine sıcak sosu dökelim. 4-5 saat sonra servis edebilirsiniz afiyet olsun 💫❤️.
Püf noktalar; un ölçüsünü denetimli ekle: hamurun kıvamı biraz akışkan kalmalı, çok ağır olursa kek ağırlaşır.
Şeker ve yumurtayı düzgün çırp: köpürüp kabarana kadar çırptığında kek daha süngerimsi olur.
Kakaoyu kesinlikle ele: topaklanma önlenir ve kek daha homojen pişer.
Sos sıcaklığına dikkat et: kaynatmadan yalnızca ısıt, aksi halde kesilir yahut yağı ayrışır. Sosu keke çabucak dök: kek sıcakken dökersen daha âlâ emer, browni kıvamı yakalanır.
Fırın kapağını birinci 20 dakika açma: kekin kabarması bozulmaz. •
Dinlendirme mühleti: sosu döktükten sonra kısa müddet beklet, böylelikle kek daha nemli ve lezzetli olur.
Servis önerisi: yanına bir top vanilyalı dondurma ile servis edebilirsiniz.
Browni Tadında Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













