Browni Kurabiye (Islak Kurabiye)
Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 2 su bardağı şeker
Kurabiye hamuru için;
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- Oda sıcaklığında 125 gram tereyağ (margarin de kullanabilirsiniz)
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 su bardağı un (un markaya nazaran değişiklik gösterebilir denetimli eklemelisiniz)
- 3 yemek kaşığı kakao
Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şerbeti için; tencereye şeker ve suyu alıp kaynatalım 5-6 dakika kaynaması kâfi olacaktır, soğumaya bırakalım.
- Kurabiye için; yağ, yumurta, pudra şekeri, vanilya kakaoyu bir karıştırma kabına alıp karıştıralım.
- Ardından un ve kabartma tozunu ekleyip hamuru güzelce yoğuralım. Hazırladığımız hamurdan ceviz büyüklüğünde modüller alıp yuvarlayalım. Benim toplam 35 tane kurabiye çıktı.
- Hazırladığımız kurabiyeleri fansız ayarda 200 derecede 15 dakika pişirelim (kontrollü formda pişirmelisiniz) fırın markasına nazaran mühlet değişebilir.
- Pişen kurabiyelerin birinci sıcaklığı geçinde oda sıcaklığındaki şerbetle buluşturalım, şerbeti direkt üzerlerine dökmeyin kurabiyeleri şerbete tek tek atıp birkaç saniye bekletip alalım. Bu süreç bittikten birkaç saat sonra servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Browni Kurabiye (Islak Kurabiye) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






