Browni Kurabiye
Browni Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 çay bardağı damla çikolata
Browni Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta, şeker ve sıvı yağ eriyinceye kadar çırpılır un hariç öteki gereçlerde eklenip çırpıcı ile karıştırılır.
- Unu da ekleyip yoğurun hafif ele yapışan hamur kıvamında olacak damla çikolata da ek edilerek tekrar yoğurulur.
- Hamurdan eşit kesimler alınarak elde yuvarlanır ve hafif yassı hali verilir fırın tepsisine aralıklı olarak dizilir.
- 180°de alt-üst ayarda 9-10 dk pişirilir. Çok fazla pişmemelidir aksi takdirde sert olur. Fırından çıkan kurabiye yumuşak olacak korkmayın.
- Fırından çıktıktan sonra 30 dk soğuması beklenir. Yumuşak olduğu için soğuyarak dışı sertleşecek korkmayın ve içi browni halinde olmasını sağlayacak.
- Artık servise hazırdır. Afiyet olsun 🍪.
Browni Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










