Brokolili Arpa Şehriye Pilavı

Brokolili Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 1 kâse doğranmış brokoli
- 1 adet kuru soğan (küçük)
- 1 adet havuç
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı zerdeçal
- Zeytinyağı
- Tuz
Brokolili Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağı koyup ince doğranmış soğanı soteleyelim.
- Sonrasında küp küp doğranmış havuç, doğranmış brokoli ve rendelenmiş sarımsak eklenip biraz diriliği gidene kadar hafif pişirelim.
- En son arpa şehriye eklenip, zerdeçal eklenir. Dilerseniz zerdeçal kullanmayabilirsiniz de. Yavaşça karıştırdıktan suyunu ek edip, kısık ayarda kapağı kapalı vaziyette pişmeye bırakılır. Fazla karıştırmayalım, sebzeler ezilebilir.
- Suyunu çekip piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirilip, havalandırılır. Sonrasında servis tabağına alıp ikram edebilirsiniz. Afiyet olsun. 😊🌿
Brokolili Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




