Brokoli Salatası

Brokoli Salatası Tanımı İçin Malzemeler
Brokoliyi haşlamak için;
- 500 gram brokoli
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Su
- ️️2 orta uzunluk rendelenmiş havuç
- 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı olağan yoğurt
- 1 yemek kaşığı dolusu mayonez
- 1 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuz (1 tatlı kaşığı fakat damak tadınıza göre)
- Biraz karabiber
- 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
- 1 tutam ince kıyılmış dereotu
Üzeri için;
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- Biraz ceviz
- 0,5 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Brokoli Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brokoliyi tüm olarak yıkayın. Sonra sirkeli suda 5 dakika beklettikten sonra, kaynayan tuzlu suda (1 tatlı kaşığı tuz) tüm olarak koyun sonra tam 5 dakika haşlayıp direk soğuk suya koyun (böylece rengi yeşil kalır)
- Daha sonra haşlanmış brokoliyi küçük formda çiçekler halinde kesin.
- Rendelenmiş havuçları biraz zeytinyağında kavurup soğuması için kenara alın.
- Sos için; süzme yoğurdu, olağan yoğurdu, hardalı, ezilmiş sarımsağı, baharatları ve mayonezi ekleyip güzelce çırpın.
- Brokolileri, havuçları ve ince kıyılmış dereotuyla, maydanozu bir kaba alın. Üzerine sosu gezdirip, karıştırın.
- Zeytinyağında, kırılmış cevizleri ve kırmızı toz biberi ekleyip, çok kısaca kavurun ( dikkat edin yanmasın). Salatanın üzerine gezdirin ve afiyet olsun🤍
Brokoli Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




