Brokoli Ezmesi

Brokoli Ezmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet brokoli
  • 2 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz

Brokoli Ezmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brokoliyi uygunca yıkıyoruz. Bıçakla ayırıp bir tencereye alıyoruz.
  2. Üzerine su ekliyoruz ve yumuşayana kadar haşlıyoruz ( ezilmesi için düzgünce haşlanması lazım ).
  3. Haşlanan brokolileri süzüyoruz.
  4. Süzdükten sonra iki avucumuzun ortasına alıp düzgünce sıkıyoruz avuçlarımızla ve suyunu akıtıyoruz, eziyoruz.
  5. Avuçlarımızla suyunu sıkıp ezdiğimiz brokolileri başka bir tabağa alıyoruz ve bu süreci tüm brokoliler bitene kadar yapıyoruz.
  6. Bir tavaya tereyağını alıyoruz, içine 2 adet yumurta kırıyoruz ve biraz karıştırıp üzerine süzülen ve ezilen brokolileri ekliyoruz üzerine tuzu ekliyoruz ve 4-5 dakika kadar karıştırıyoruz ….Afiyet olsun….

Brokoli Ezmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cupcake
Bayat Ekmekten Pratik Börek (Videolu)
Tahinli Piyaz
Tam Kıvamında Kabak Mücver
Cevizli Pudingli Kek
Bonibon Muffin
Hdabla | © 2025 |