Brokoli Çorbası

Brokoli Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram brokoli
  • 1 tane orta uzunluk soğan
  • 1 tane iri havuç
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 su bardağı süt
  • 2 diş sarımsak
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1-2 kutu ilikli kemik suyu ( konutunuzda et suyu varsa oda olur)
  • 6 bardak sıcak su
  • Tuz
  • Karabiber

Brokoli Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle brokolimizi doğrayıp sıcak suda 10-15 dk kadar haşlayalım.
  2. Bunu yapma maksadımız brokolinin gaz yapmasını önlemektir.
  3. Tenceremize sıvı yağ ve tereyağını koyarak ısıtıyoruz.
  4. Yemeklik doğradığımız soğanları pembeleşinceye kadar kavuralım.
  5. Üzerine havucu rendeleyip sarımsakla bir arada 5-10 dk kadar rendeleyelim.
  6. Daha sonra unu da ekleyip güzelce hepsini kavuralım.
  7. Sıcak suyumuzu ekleyelim lakin daima karıştıralım topaklanma olmasın.
  8. Bu formda gereçler 5 dk kaynasın.
  9. Suyunu süzüp beklettiğiöiz brokoliyi doğrayıp içine atıp arkasında da sütümüzü ek edelim.
  10. İyice kaynayan çorbamıza karabiber ve tuz ekleyip karıştırıp kapatalım.
  11. Servis ederken üzerine isteğe bağlı dereotu yahut tereyağ yakıp dökebiliriz.

Deneyenlere şimdiden afiyet, şifa olsun🤗.

Brokoli Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İncecik El Açması Gözleme
Padişah Kavuğu
Bisküvili Dondurma (Kesinlikle Denemelisiniz)
Kuru Domatesli Makarna
Işkın Pastası
Minik Kalıplarda Kek
Hdabla | © 2024 |