Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç

Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç Tanımı İçin Malzemeler

Sandviç ekmeği için:

  • 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığı)
  • 1 paket instant maya
  • 1 yemek kaşığı bal (oda sıcaklığı)
  • 2 yumurta (oda sıcaklığı)
  • 3-4 su bardağı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 75 gram tereyağı/margarin (eritilip ılınmış)

Üzeri için;

  • 1 yumurta sarısı

Tavuklu iç için:

  • 500 gram tavuk bonfile/göğüs
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 2 çay kaşığı sarımsak tozu
  • 2 çay kaşığı soğan tozu
  • 2 çay kaşığı pul biber
  • 2 çay kaşığı nane
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

Sosu için:

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 1 çay kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı sirke
  • 1 çay kaşığı limon suyu
  • 2 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı kajun baharatı
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak

Ayrıca, sandviçin içerisinde koymak için:

  • Marul

Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Brioche sandviç ekmeği için;  süt, maya ve bal karıştırılır. 5-10 dk beklenir.
  2. Ayrı bir kapta çırpılmış olan yumurtalar yavaşça eklenip karşıtırılır. Tuz eklenir.
  3. Unun 1 bardak kadar kısmı eklenir.
  4. Tereyağı/margarin eklenir. Karıştırılır.
  5. Geri kalan un denetimli bir halde eklenir, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur. (yumuşak bir hamur için unun denetimli ve olabildiğince az eklenmesi çok önemli)
  6. Hazır olan hamur 1 saat mayalamaya bırakılır.
  7. Hamur mayalandıktan sonra oklava yardımıyla dikdörtgen bir halde açılır. (boyutu yaklaşık 35×25). 8) dikdörtgen açılan hamur 3’e katlanır. Ve daha sonra elde edilen tek modül, 6-8 eşit kesime bölür. Bölünen kesimler el ile yavaşça basılarak genişletilir ve 30-40 dk tepsi mayasına bırakılır.
  8. Tepsi mayasından sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, evvelden 200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirilir.
  9. Tavuklu iç için: tavuk dışındaki tüm gereçler bir kasede karıştırılır.
  10. Parça kesilen tavuklar tek tek gerili önlü kaseye batırılıp bir kapa alınıp 1-2 saat buzdolabında bekletilir. (tavukların küçük kesilmemesini öneririm)
  11. Önceden ısıtılmış yağlı tavada gerili önlü pişirilir. İsteğe nazaran tavada pişirme sürecinde salça eklenebilir. (ben eklemeyi tercih etmedim).
  12. Sos için: iç sos gereçlerinin tamamı bir kapta karıştırılır. Sandviç ekmeklerinin içerisine paylaştırılır. Üzerine pişmiş olan tavuklar ve isteğe nazaran marul eklenerek servis edilir.

Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arabaşı Çorbası
Soğan Çorbası
Bulgurlu Yoğurt Çorbası
Güveçte Lokum Gibi Etli Kuru Fasulye (Videolu)
Portakallı Ağlayan Pasta
Diyet Limonlu Kek (Rafine Şekersiz)
Hdabla | © 2024 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet