Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç

Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç Tanımı İçin Malzemeler
Sandviç ekmeği için:
- 1 çay bardağı süt (oda sıcaklığı)
- 1 paket instant maya
- 1 yemek kaşığı bal (oda sıcaklığı)
- 2 yumurta (oda sıcaklığı)
- 3-4 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 75 gram tereyağı/margarin (eritilip ılınmış)
Üzeri için;
- 1 yumurta sarısı
Tavuklu iç için:
- 500 gram tavuk bonfile/göğüs
- 2 çay kaşığı tuz
- 2 çay kaşığı sarımsak tozu
- 2 çay kaşığı soğan tozu
- 2 çay kaşığı pul biber
- 2 çay kaşığı nane
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 3 yemek kaşığı mayonez
- 1 çay kaşığı ketçap
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı sirke
- 1 çay kaşığı limon suyu
- 2 çay kaşığı köri
- 1 çay kaşığı kajun baharatı
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
Ayrıca, sandviçin içerisinde koymak için:
- Marul
Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Brioche sandviç ekmeği için; süt, maya ve bal karıştırılır. 5-10 dk beklenir.
- Ayrı bir kapta çırpılmış olan yumurtalar yavaşça eklenip karşıtırılır. Tuz eklenir.
- Unun 1 bardak kadar kısmı eklenir.
- Tereyağı/margarin eklenir. Karıştırılır.
- Geri kalan un denetimli bir halde eklenir, ele yapışmayacak kıvama gelene kadar yoğurulur. (yumuşak bir hamur için unun denetimli ve olabildiğince az eklenmesi çok önemli)
- Hazır olan hamur 1 saat mayalamaya bırakılır.
- Hamur mayalandıktan sonra oklava yardımıyla dikdörtgen bir halde açılır. (boyutu yaklaşık 35×25). 8) dikdörtgen açılan hamur 3’e katlanır. Ve daha sonra elde edilen tek modül, 6-8 eşit kesime bölür. Bölünen kesimler el ile yavaşça basılarak genişletilir ve 30-40 dk tepsi mayasına bırakılır.
- Tepsi mayasından sonra üzerlerine yumurta sarısı sürülür, evvelden 200 derece ısıtılmış fırında 10-15 dk pişirilir.
- Tavuklu iç için: tavuk dışındaki tüm gereçler bir kasede karıştırılır.
- Parça kesilen tavuklar tek tek gerili önlü kaseye batırılıp bir kapa alınıp 1-2 saat buzdolabında bekletilir. (tavukların küçük kesilmemesini öneririm)
- Önceden ısıtılmış yağlı tavada gerili önlü pişirilir. İsteğe nazaran tavada pişirme sürecinde salça eklenebilir. (ben eklemeyi tercih etmedim).
- Sos için: iç sos gereçlerinin tamamı bir kapta karıştırılır. Sandviç ekmeklerinin içerisine paylaştırılır. Üzerine pişmiş olan tavuklar ve isteğe nazaran marul eklenerek servis edilir.
Brioche Ekmeğinde Tavuklu Sandviç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




