Bride Pastası

Bride Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 yumurta
- 4 kahve fincanı şeker
- 1 kahve fincanı su
- 4 kahve fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Pastacı kreması için;
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 litre süt
- 1 paket vanilya
Kek içi için;
- ½ kg muz
Buttercream için;
- 200 gram tereyağı
- 400 gram pudra şekeri
- ½ su bardağı süt
Üzeri için;
- 1 paket krem şanti
- ½ su bardağı süt
- Butter cream ile yapılan süsleme için; 2 damla kırmızı besin boyası
- İnci pasta süsü
Bride Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pandispanya için, köpürtene kadar yumurta ve şekeri çırpalım.
- Ardından suyumuzu ekleyip, çok fazla çırpmadan; un, kabartma tozu ve vanilyamızı harca yedirelim.
- Kalıbımıza aldığımız karışımı 180 derecede 45-50 dk pişirelim.
- Pastacı kreması için, un ve şekeri tencereye alıp karıştırarak sütümüzü ekleyelim.
- Orta ateşte güzelce kıvam alana kadar pişirelim.
- Ocaktan aldığımız kremamıza vanilya ekleyerek karıştırıp soğumaya bırakalım.
- Pandispanya ve krema uygunca soğuduktan sonra pandispanyayı talep ettiğimiz kat sayısı kadar bölelim.
- Ben bu evrede keki süt ile ıslatmayı tercih ediyorum.
- Kat ortalarını krema ve meyve ile doldurarak pastamızı tekrar soğutmak için buzdolabına kaldıralım.
- O sırada; tereyağı, pudra şekeri ve sütü bir kapta düzgünce çırpalım.
- Yarısını pastamızı sıvamak için ayırıp başka yarısına da kırmızı besin boyamız ile renk verelim.
- Ve tekrar soğumaya bırakıp krem şantimizi hazırlayalım.
- Pastamızı evvel butter cream ile akabinde tekrar dinlendirip krem şanti ile kaplayalım.
- Süsleme için bordo buttercreami sıkma torbasına alıp tercih ettiğimiz yazıyı yazıp süsleyebiliriz.
Tarifin yapılış görüntüsünü instagram sayfamdan izleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Bride Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
