Bostana
Bostana Tanımı İçin Malzemeler
- 3-4 adet büyük uzunluk küçük küp halinde doğranmış domates
- 4-5 adet sap ve çekirdekleri ayıklanarak çok küçük doğranmış yeşil biber
- 1 orta uzunluk çok ince kıyılmış kuru soğan
- 1 demet sapları ayrılarak ince kıyılmış maydanoz
- 5-6 kısım ince kıyılmış taze soğan
- 2 yemek kaşığı (30 ml) limon suyu
- 2 yemek kaşığı (30 ml) nar ekşisi
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 yemek kaşığı kuru nane
Bostana Tanımı Nasıl Yapılır?
- Doğranmış domates, yeşil biber, maydanoz, ve soğanları geniş bir kaba alalım.
- Limon suyu, nar ekşisi, tuz, pul biberle nane ekleyerek ezmeden karıştıralım.
- Servis için; çukur yemek tabağına salata konulur. İçine bir kesim buz atılır.Afiyet olsun.
Bostana Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















