Boşnak Mantısı
Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler
Mantı hamuru için:
- 5 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- Tuz
Kıymalı iç harcı için:
- 300 gram dana kıyma
- 1 adet orta uzunluk soğan
- Tuz
- Karabiber
Yufka katlarını yağlamak için:
- Tereyağı
- Sıvı yağ
Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için; su ve tuz karışımına azar azar un ekleyerek hamuru güzelce yoğurun. Üzerini örterek biraz dinlendirin.
- İç harcı için bütün gereçleri özleşene kadar karıştırın. Hamuru sekiz eş modüle bölerek üstlerine pak bir örtü örtün.
- Bir bezeyi alarak bir karış olacak biçimde açın. Bir tabağa koyarak her yerine tereyağı ve sıvı yağ sürün.
- İçlerinden bir bezeyi tezgaha alın,kenarlarından çekiştirerek inceltin. İncecik olacak biçimde çekiştirin.
- İç harcınızdam belirli bir ölçü alarak şerit halinde dizin. Sıkıca sararak rulo yapın.
- Rulonuzdan dörder cm lik küçük modüllere bölün. Acıkta kalan kenarları altta birleştirerek yuvarlayın.
- Yağlanmış fırın kabınıza yan yana olacak halde dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar 30 dakika civarı denetimli bir biçimde pişirin.
- Fırından alın. Sarımsaklı yoğurt ve yağ ile servis yapın.
Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










