Boşnak Mantısı

Boşnak Mantısı Tanımı İçin Malzemeler

Mantı hamuru için:

  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • Tuz

Kıymalı iç harcı için:

  • 300 gram dana kıyma
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • Tuz
  • Karabiber

Yufka katlarını yağlamak için:

  • Tereyağı
  • Sıvı yağ

Boşnak Mantısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için; su ve tuz karışımına azar azar un ekleyerek hamuru güzelce yoğurun. Üzerini örterek biraz dinlendirin.
  2. İç harcı için bütün gereçleri özleşene kadar karıştırın. Hamuru sekiz eş modüle bölerek üstlerine pak bir örtü örtün.
  3. Bir bezeyi alarak bir karış olacak biçimde açın. Bir tabağa koyarak her yerine tereyağı ve sıvı yağ sürün.
  4. İçlerinden bir bezeyi tezgaha alın,kenarlarından çekiştirerek inceltin. İncecik olacak biçimde çekiştirin.
  5. İç harcınızdam belirli bir ölçü alarak şerit halinde dizin. Sıkıca sararak rulo yapın.
  6. Rulonuzdan dörder cm lik küçük modüllere bölün. Acıkta kalan kenarları altta birleştirerek yuvarlayın.
  7. Yağlanmış fırın kabınıza yan yana olacak halde dizin.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üstü kızarana kadar 30 dakika civarı denetimli bir biçimde pişirin.
  9. Fırından alın. Sarımsaklı yoğurt ve yağ ile servis yapın.

Boşnak Mantısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli Cupcake
Fıstıklı Bomba
Yağlı Balık Biber Turşusu
Pizza
Yumuşacık Kaşarlı Köfte
Tartolet
Hdabla | © 2025 |