Böreklik Hamurdan Gözleme

Böreklik Hamurdan Gözleme Tanımı İçin Malzemeler
- 250 ml su bardağı
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 adet yumurta akı
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 6,5 su bardağı un (ben 7,su bardağı un 2,3 yemek kaşığı un kullandım)
Ara katlar için;
- Sıvı yağı
İç harcı için;
- Beyaz peynir
- İsteğe bağlı maydanoz
- İsteğe bağlı soğan küçük küçük doğranmış
Böreklik Hamurdan Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tüm gereçleri yoğurma kabına koyalım karıştıralım üzerine unu ekleyip hamurumuzu yoğuralım, yumuşak bir hamur olacak ele yapışmayan.
- Hamurumuzu 20,21 adet beze yapalım bezelerimizi açalım üzerine peynirini koyalım, üzerine 1,2 yemek kaşığı sıvı yağ gezdirelim katlayalım kare formunda, istediğimiz biçim verebiliriz.
- Tavamıza ocağa alalım ışıtalım gözlemelerimizi önlü gerili kızartalım.
Not:Ben peynirli, patetesli, katmer yaptım.
Böreklik Hamurdan Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





