Börek Tadında Kaşık Dökmesi

Börek Tadında Kaşık Dökmesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı lor peyniri
  • 1 adet kapya biber
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Pulbiber
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Börek Tadında Kaşık Dökmesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir kaba yumurta ,sıvı yağ ,yoğurt ve baharatları ekleyip karıştıralım .
  2. Kabartma tozunu, unu ekleyip karıştıralım.
  3. Lor peynirini ekleyelim, kapya biberi küp küp doğrayıp üzerine ekleyelim.
  4. Maydanozları ince ince kıyıp hamurun üzerine ekleyip karıştıralım .
  5. Yapışmaz bir tavayı 2 dk ısıtıp bir kaşık dolu olacak formda hamurdan dökelim.
  6. 4-5 kaşık başka ayrı döküp kızarana kadar orta ateşte pişirelim.
  7. Ters çevirelim iki tarafta pişince tavadan alıp tabağa koyalım.

Börek Tadında Kaşık Dökmesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sağlıklı Çilek Reçeli (Şekersiz Ve 30 Dakikada Hazır)
Sebzeli Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Mısır Gevrekli Çikolata Topları
Fırında Bebek Patates
Mayasız Karabuğday Ekmeği (Fonksiyonel Beslenme)
Bebek Menüsü
Hdabla | © 2025 |