Börek Tadında Gözleme

Börek Tadında Gözleme Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 su bardağı su
  • 4-5 su bardağı un (kontrollü ekleyelim)
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç harçı için;

  • 4 adet patates
  • 1 adet soğan
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Nane
  • Karabiber
  • Toz kırmızı biber

Arasına sürmek için;

  • Tereyağ

Börek Tadında Gözleme Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamurumuz için un,su ve tuzu güzelce yoğuralım.
  2. Ele yapışmaya hamur elde edelim.
  3. Yapacağınız boyuta nazaran hisse edelim.
  4. Benimki toplamda 16 adet çıktı.
  5. Hamurları kenara alıp dinlendirelim.
  6. İç harcı için patatesleri haşlamaya bırakalım.
  7. Ayrı tencerede soğan ve salçayı kavuralım.
  8. İçerisine haşlanan patates ve baharatlarıda ekleyip kenara alalım.
  9. Hamurlarımızı lavaş biçiminde merdaneyle açalım.
  10. İç harcını koyalım. Ben ekstra kaşar ve yağlı peynirde ekledim.
  11. Sonra öbür hamuruda üstüne kapatarak kızgın tavada gerili önlü pişirelim.
  12. Pişen hamurumuza sıcakken tereyağ sürelim. Bu süreci her hamurda yapalım. Afiyet olsun🪴.

Börek Tadında Gözleme Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

El Açması Börek Tarifi
Sade Kek
Pratik Poğaça
Sponfull
Kıymalı Şakşuka
Sütlü Kaşık Dökmesi
Hdabla | © 2025 |