Börek Tadında Fırında Karnabahar

Börek Tadında Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler
- Orta uzunluk karnabahar
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 paket kabartma tozu
- Tuz
Üzerine;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı mayonez (olmasa da olur)
- 1 diş sarımsak
Üzerine sos;
- Sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
Börek Tadında Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabaharı çok az haşlayalım tam pişmeyecek 8-10 dakika kadar haşlanması kâfi fırında da pişeceği için .
- Sonra güzelce suyunu sürdürelim.
- Yumurta, yoğurt, un, kabartma tozu ve tuzu tüm materyalleri çırpalım ,sosumuzu hazırlayalım.
- Hazırlamış olduğumuz harca karnabaharı batırıp yağlanmış tepsiye yada borcama koyalım .
- Hepsini bu biçimde yaptıktan sonra harç kalırsa üzerine dökelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 30-35 dk pişirelim.
- Fırından alınca birinci sıcağı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve üzerinin yağını gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Börek Tadında Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





