Börek Tadında Fırında Karnabahar

Börek Tadında Fırında Karnabahar Tanımı İçin Malzemeler

  • Orta uzunluk karnabahar
  • 3 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • Tuz

Üzerine;

  • 2 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı mayonez (olmasa da olur)
  • 1 diş sarımsak

Üzerine sos;

  • Sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber

Börek Tadında Fırında Karnabahar Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabaharı çok az haşlayalım tam pişmeyecek 8-10 dakika kadar haşlanması kâfi fırında da pişeceği için .
  2. Sonra güzelce suyunu sürdürelim.
  3. Yumurta, yoğurt, un, kabartma tozu ve tuzu tüm materyalleri çırpalım ,sosumuzu hazırlayalım.
  4. Hazırlamış olduğumuz harca karnabaharı batırıp yağlanmış tepsiye yada borcama koyalım .
  5. Hepsini bu biçimde yaptıktan sonra harç kalırsa üzerine dökelim ve evvelce ısıtılmış 180 derece fırında alt üst ayarda 30-35 dk pişirelim.
  6. Fırından alınca birinci sıcağı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt ve üzerinin yağını gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Börek Tadında Fırında Karnabahar Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sütlaç
Elma Şekeri
Fiyonk Poğaça
Maç Günü Sosu
Kıymalı İskender
Yulaflı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |