Borcamda Tam Tutan Anne Keki Tarifi

Borcamda Tam Tutan Anne Keki Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 2-5 su bardağı un(fazla gerekebilir)

Kakaolu kısım için;

  • 1-5 yemek kaşığı kakao

Borcamda Tam Tutan Anne Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kekimizin hoş ve yumuşak olabilmesi için püf nokta gereçleri hoş çırpmaktır. Birinci olarak yumurta ve şekeri düzgünce köpük köpük olana kadar çırpıyoruz. Üstüne süt ve sıvı yağı ekleyip yeniden çırpıyoruz.
  2. Daha sonra kabartma tozu, vanilin ve unu ekleyip, hoş bir kıvam alana kadar karıştırıyoruz (un daha fazla gerekebilir hamurunuz çok sıvı olmasın) sonra hamurun 3 te 1 ini öteki bir kaba alıp üstüne kakaoyu ekleyin ve karıştırın.
  3. Yağlanmış borcama birinci sade olanı güzelce dökün sonra kakaolu kısmı üstünde gezdirerek dökün. Kürdan ile üstünden geçin formlu olsun. Sonra ben bir kısmının üstüne kuru üzüm koydum sizde çikolata, üzüm koyabilirsiniz.
  4. Son olarak 200 derece fırında pişene kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun:)

Borcamda Tam Tutan Anne Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Börek Yemeği (Videolu)
Kalabalık Misafirler İçin Poğaça Tarifi
Krep
Taze Fasulye
Gelin Pastası
Şeftali Tatlısı
Hdabla | © 2025 |