Borcamda Ispanaklı Köstebek Pasta

Borcamda Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı ıspanak püresi
- 1 buçuk su bardağı un
- 1 pk vanilya
- 1 pk kabartma tozu
Kreması için :
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 paket kremşanti
- 1 pk vanilya
İçine girecekler;
- Muz
- Damla çikolata
Borcamda Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle ıspanakların yapraklarını kaynatıyoruz ,kaynattıktan sonra 1 su bardağı süt ile blendırdan geçiyoruz ve püre haline gelen ıspanakları ayırıyoruz .
- Kekimizin içerisine 4 adet yumurta 1 su bardağı şekeri bi kaba koyup köpükleşene kadar çırpıyoruz.
- Hazırladığımız ıspanak püresini sıvı yağı ekleyip tekrar çırpıyoruz 1 buçuk su bardağı unu ekliyoruz ( markaya nazaran ölçü değişebiliyor)
- Vanliya ,kabartma tozunu da ekledikten sonra tekrardan çırpıp dikdörtgen borcama koyup evvelden ısıttığımız 180 derece fırına koyuyoruz.
- Kreması için 1 litre süten 1 su bardağı ayırıyoruz ,geri kalan sütü bi tencereye boşaltıyoruz içerisine 1 su bardağı şeker, 3 yemek kaşığı nişasta ve unu ekliyoruz .
- Kıvam alana kadar karıştırıyoruz, kıvam alan kremayı soğumaya bıraktıktan sonra ayırdığımız 1 su bardağı sütü 1 paket kremşanti mikserle kıvam alana kadar karıştıyoruz .
- Soğuyan kremanın içerisine hazırladığımız kremşantiyi koyup çırpıyoruz ve tekrardan dolaba soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyan kekin orta kısmını alıyoruz kalan kek modüllerini blendırdan geçiriyoruz.
- Kremanın içerisine muz ve damla çikolata ekleyip karıştırıyoruz kekin orta kısmına hertarfına eşit gelecek halde yayıyoruz ,kalan kek parçalarınında ekleyip dolaba kaldırıyoruz.
Borcamda Ispanaklı Köstebek Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











