Borcamda Gelin Pastası

Borcamda Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Keki için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 4-5 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilin
Üstü için;
- Hindistan cevizi
- Pasta süsü
Borcamda Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Gelin pastasının keki için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Sonra üstüne un ,kabartma tozu,vanilin ekleyip karıştırın.
- Yağlanmış borcama döküp hereyere dağıtıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üstü kızarıp pişene kadar pişiriyoruz.
- O sırada muhallebi için süt, un ,nişastayı koyup çırpıyoruz kısık ateşte pişirip göz göz olana kadar çırparak pişiriyoruz.
- Pişince altını kapatıp 1 paket vanilini koyup çırpıyoruz ve ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Kek pişince alıp 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırp kekin her yerine gelecek biçimde döküyoruz.
- Onun üstüne ılımış muhallebiyi döküp hereyerine dağıtıyoruz.
- Üstüne hindistan cevizi serpiştirip soğumaya bırakıyoruz.
- Soğuyunca süsleyip servis edebiliriz.
Borcamda Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







