Borcamda Gelin Pastası

Borcamda Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 4-5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilin

Üstü için;

  • Hindistan cevizi
  • Pasta süsü

Borcamda Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Gelin pastasının keki için yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra üstüne un ,kabartma tozu,vanilin ekleyip karıştırın.
  3. Yağlanmış borcama döküp hereyere dağıtıyoruz.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derecede fırında üstü kızarıp pişene kadar pişiriyoruz.
  5. O sırada muhallebi için süt, un ,nişastayı koyup çırpıyoruz kısık ateşte pişirip göz göz olana kadar çırparak pişiriyoruz.
  6. Pişince altını kapatıp 1 paket vanilini koyup çırpıyoruz ve ağzını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  7. Kek pişince alıp 1 su bardağı süt ve 1 yemek kaşığı şekeri karıştırp kekin her yerine gelecek biçimde döküyoruz.
  8. Onun üstüne ılımış muhallebiyi döküp hereyerine dağıtıyoruz.
  9. Üstüne hindistan cevizi serpiştirip soğumaya bırakıyoruz.
  10. Soğuyunca süsleyip servis edebiliriz.

Borcamda Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kruvasan Bowl
Kolay Bisküvili Pasta Tarifi (Finger Karamelize Bisküvili)
Tahinli Tepsi Sermesi
Tam Buğday Unuyla Çiçek Ekmek
Kolay Çi Börek
Köfte Tarifi
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet