Borcamda Elmalı Cevizli Turta

Borcamda Elmalı Cevizli Turta Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 125 gram margarin
  • 1 çay bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • Aldığını un

İç harcı;

  • 4 adet elma
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1 yemek kaşığı toz şeker

Borcamda Elmalı Cevizli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle elmalarımızı soyup rendeleyelim, bir tavaya alıp üzerine şeker ekleyip suyunu çekene kadar karıştıralım .
  2. Suyunu çekince kenara alıp üzerine cevizini ekleyip soğuması için bir kenarda bekletelim.
  3. Un hariç bütün materyalleri derin bir kaba koyup karıştıralım.
  4. Ardından azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim, hamurun 3de 1 ini ayıralım.Üzerine hal vermek için kullanacağız ayırdığımız parçayı.
  5. Kalan hamuru borcamımızın boyutu kadar açalım .Yağladığımız borcama koyalım.
  6. Ardından çatalla birkaç delik atalım ki kabarmasın.
  7. Üzerine elmalı harcımızı güzelce yayalım .
  8. Ayırdığımız modül hamuru da dilediğimiz üzere biçim verip turtamızın üzerine yerleştirelim .
  9. Ardından 180 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim ve alalım, soğuyan turtamızın üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz afiyet olsun.

Borcamda Elmalı Cevizli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püreli Domates Çorbası
Nefis Pırasa Tarifi
Kolay Su Böreği
Şehriyeli Tavuk Suyu Çorba
Karabuğday Ekmeği
Porsiyonluk Cheesecake
Hdabla | © 2024 |