Borcamda Elmalı Cevizli Turta

Borcamda Elmalı Cevizli Turta Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı nişasta
- 125 gram margarin
- 1 çay bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- Aldığını un
İç harcı;
- 4 adet elma
- 1 su bardağı ceviz içi
- 1 yemek kaşığı toz şeker
Borcamda Elmalı Cevizli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle elmalarımızı soyup rendeleyelim, bir tavaya alıp üzerine şeker ekleyip suyunu çekene kadar karıştıralım .
- Suyunu çekince kenara alıp üzerine cevizini ekleyip soğuması için bir kenarda bekletelim.
- Un hariç bütün materyalleri derin bir kaba koyup karıştıralım.
- Ardından azar azar un ekleyip ele yapışmayan bir hamur elde edelim, hamurun 3de 1 ini ayıralım.Üzerine hal vermek için kullanacağız ayırdığımız parçayı.
- Kalan hamuru borcamımızın boyutu kadar açalım .Yağladığımız borcama koyalım.
- Ardından çatalla birkaç delik atalım ki kabarmasın.
- Üzerine elmalı harcımızı güzelce yayalım .
- Ayırdığımız modül hamuru da dilediğimiz üzere biçim verip turtamızın üzerine yerleştirelim .
- Ardından 180 derecelik ısıtılmış fırında 15-20 dakika kadar pişirelim ve alalım, soğuyan turtamızın üzerine pudra şekeri serpip servis edebiliriz afiyet olsun.
Borcamda Elmalı Cevizli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








