Borcamda Çilekli Hafif Yaz Pastası
Borcamda Çilekli Hafif Yaz Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 çay bardağından 1 parmak eksik süt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1,5 su bardağı un
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 3 yemek kaşığı tepeleme un
- 2 yemek kaşığı tepeleme buğday nişastası
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 1 paket vanilya
Kremşantisi için;
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt
- 7-8 tane çilek
Üzerine;
- 1 su bardağı hindistan cevizi
Borcamda Çilekli Hafif Yaz Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şeker beyaz köpük olana kadar 5 dakika çırpılır. Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek bir tıp daha çırpılır.
- Elenmiş un, vanilya ve kabartma tozu eklenerek pandispanya söndürülmeden çırpılır.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcam yağlanır. İçine kek harcı dökülür ve biraz vurulur. Evvelden ısıtılan 175 derece fırında 30 dakika kadar fanla pişirilir.
- Kreması için tencereye süt, şeker, un, nişasta koyularak çırpıcı ile karıştırılarak ocağa alınır. Kıvamı yoğunlaşan kremaya tereyağı ve vanilya eklenerek ocaktan alınır. Ilımaya bırakılır.
- Çilekler robotta çekilir. Bir kapta kremşanti ve süt kıvam alana kadar çırpılır. İçine çekilen çilek atılarak tekrar çırpılır.
- Kek hamuru fırından çıkınca 1 su bardağı soğuk süt ile ıslatılır. Ilıyan krema üzerine dökülür ve düzeltilir. Buzdolabında yarım saat dinlendirilir.
- Kreması donunca üzerine kremşanti yayılır. En üste hindistan cevizi dökülür. Çilekle birlikte servis edilir. Afiyet olsun 😋.
Borcamda Çilekli Hafif Yaz Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










