Borcamda Cheseecake

Borcamda Cheseecake Tanımı İçin Malzemeler
- 2.5-3paket burçak bisküvi
- 200 gram tereyağı
Krema kısmı ;
- 600 gram labne
- 4 adet yumurta
- 2 kutu krema
- 1 su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 1.5 yemek kaşığı nişasta
- Limon kabuğu rendesi
Limon sos;
- 2-2.5 limon suyu
- 1 su bardağı su
- Limon kabuğu rendesi
- Çay kaşığının ucuyla zerdeçal
- 3-4 yemek kaşığı şeker
- 1.5 tatlı kaşığı nişasta
Borcamda Cheseecake Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bisküvileri güzelce rondodan geçirelim o sırada tereyağını eritelim ve bisküvi ile karıştırıp borcama döküp eşit biçimde yayalım.
- Daha sonra buzdolabında krema hazırlanana kadar bekletelim.
- Krema için;Önce labne, krema, toz şekeri çırpalım.
- Daha sonra un, nişasta,limon kabuğu rendesini de ekleyelim çırpalım ve en son yumurtaları teker teker ekleyip çırpalım.
- Dolapta bekleyen bisküvi tabınına dökelim eşit halde yayalım ve evvelce ısıtılmış fırında 160° – 35-40 dk üzeri hafif kızarana kadar pişirelim.
- Pişirirken altına da bir tepsi içine su koyarak pişirelim.
- Çıkardığımız tepsi beklerken sosumuzu hazırlayalım.
- Sos için; bütün gereçleri ekleyelim yoğunlaşınca altını kapatıp kekimizin üzerine dökelim.
- Sıcaklığı çıkınca buzdolabına kaldırabilirisiniz.
- Süslemeyi servis yapılacağı vakit hazırlarsanız daha düzgün olur.
Afiyet olsun.
Borcamda Cheseecake Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


