Borcam Tatlısı
Borcam Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler
- 4 su bardağı süt
- 3 paket kakaolu bisküvi
- 1 su bardağı şeker
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 yemek kaşığı un
- 1 yumurta sarısı
- 1 paket vanilya
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
Bisküvileri ıslatmak için;
- Süt
Üzerini süslemek için;
- 1 paket kremşanti
- 1 paket krema
Süslemek için;
- Çikolata rendesi ve toz antep fıstığı
Borcam Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Süt, şeker, nişasta, un, yumurta sarısını karıştırma kabına alıp karıştıralım ,ocağa alıp karıştıralım, göz göz olunca ocaktan alıp vanilya ve tereyağını ekleyip karıştıralım.
- Bisküvileri süte batırıp küçük kare borcama yerleştirelim ve üzerine muhallebinin yarısını dökelim.
- Daha sonra tekrar bisküvileri süte batırıp yerleştirelim ve en üste de muhallebi dökelim,buzdolabında yarım saat bekletelim.
- Kremşanti ve kremayı çırpıp sıkma torbasına koyalım tatlının üstüne sıkalım ,en üstede tablet çikolata rendeleyip antep fıstığı serpiştirelim, 2 saat dinlendirdikten sonra servis yapalım.
Borcam Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















