Borcam Pastası

Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı kakao

Krema için;

  • 1 çay bardağı un
  • 2,5 su bardağı süt
  • Yarım çay bardağı şeker
  • 3 kaşık kakao

Üzeri için;

  • Hazır çikolatalı sos

Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir kaba yumurta ve şeker alınıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
  2. Daha sonra yağ ve süt eklenerek karıştırmaya devam edilir.
  3. Kuru materyaller eklenir ve çırpılır.
  4. Uygun bir borcam yağlanarak karışım dökülür. 180 derecede fırına verilir.
  5. Kek fırında pişerken kremayı yapmak için tencereye tüm materyaller alınır ve kaynayıncaya kadar durmadan karıştırılır.
  6. Kaynadıktan sonra kapatılır ve soğumaya bırakılır.
  7. Pişen keke çatalla delikler açılır.
  8. İlk sıcağı çıktıktan sonra sütle ıslatılır.
  9. Krema üzerine dökülür ve yayılır.
  10. Bi tencerede çikolatalı sos hazırlanır ve kremanın üstüne dökülür.
  11. Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
  12. Pasta ılındıktan sonra buzdolabında 4- 5 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun😊.

Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhteşem Köz Patlıcan Salatası
Salçalı Peynirli Makarna
Kuru Fasulye
Muzlu Hindistan Cevizli Toplar
Kar Gibi Bembeyaz Gelin Tatlısı
Labneli Dereotlu Poğaça
Hdabla | © 2025 |