Borcam Pastası
Borcam Pastası Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı yağ
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı kakao
Krema için;
- 1 çay bardağı un
- 2,5 su bardağı süt
- Yarım çay bardağı şeker
- 3 kaşık kakao
Üzeri için;
- Hazır çikolatalı sos
Borcam Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba yumurta ve şeker alınıp köpük köpük oluncaya kadar çırpılır.
- Daha sonra yağ ve süt eklenerek karıştırmaya devam edilir.
- Kuru materyaller eklenir ve çırpılır.
- Uygun bir borcam yağlanarak karışım dökülür. 180 derecede fırına verilir.
- Kek fırında pişerken kremayı yapmak için tencereye tüm materyaller alınır ve kaynayıncaya kadar durmadan karıştırılır.
- Kaynadıktan sonra kapatılır ve soğumaya bırakılır.
- Pişen keke çatalla delikler açılır.
- İlk sıcağı çıktıktan sonra sütle ıslatılır.
- Krema üzerine dökülür ve yayılır.
- Bi tencerede çikolatalı sos hazırlanır ve kremanın üstüne dökülür.
- Üzerini dilediğiniz üzere süsleyebilirsiniz.
- Pasta ılındıktan sonra buzdolabında 4- 5 saat dinlendirip servis edebilirsiniz. Deneyen herkese afiyet olsun😊.
Borcam Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







