Bonfile Tava

Bonfile Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo bonfile kuş başı
- 4 adet patates
- 1.5 yemek kaşığı biber salçası
- Çeyrek çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 adet kapya biber
- 1 adet kuru soğan
- 4 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 su bardağı su
- Göz kararı tuz
Bonfile Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle etlerimizi kuşbaşı doğrayalım daha sonra patateslerimizi küp küp doğrayalım soğanımızı ve küp küp doğrayalım ve baharatlarını salçasını yağını suyunu ekleyip güzelce karıştıralım ve tepsiye düz bir halde yayalım.
- Üzerine ıslattığımız bir yağlı kağıt örtüp max ayarda yaklaşık 30 dakika pişirelim.
- Daha sonra yağlı kağıdı kaldırıp tereyağ ve sivri biber ek edip denetimli biçimde ortada karıştırarak pişirelim ve sıcak servis edelim afiyet olsum.
Bonfile Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





