Bolonez Soslu Makarna
Bolonez Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım paket istenen makarna
- 300 gram kıyma
- 1 büyük soğan
- 1 su bardağı rende domates ( sos da olur )
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- İstenen baharatlar
Bolonez Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Makarna 14 dakika haşlanır. Daha fazla haşlamayın hamur olur. Haşlama suyu bol tuzlu olmalıdır. Haşlanan makarna suyundan 1 su bardağı kıymaya eklenir ve makarna süzülür.
- İnce doğranmış soğan ve kıyma tıpkı anda yüksek anestezi tavaya alınır ve 3 kaşık zeytinyağı ile kavrulur. Baharatlar eklenir ve 1 modül tereyağ atılır.
- Kıyma harcı ve makarna bir ortaya getirilir. 3 4 dakika yüksek ateşte karıştırılarak kavrulur. Servis ederken üzerine zeytinyağı gezdirirseniz hoş oluyor tavsiye ederim. Afiyet olsun.
Bolonez Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








