Bolonez Soslu Makarna

Bolonez Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket makarna

Kıymalı harç için;

  • 250 gram kıyma
  • 1 adet domates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet soğan
  • Pulbiber
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı domates salçası

Bolonez Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için kıymayı tencereye alıp, yağ ekleyerek kavuruyoruz.
  2. Soğanları ince doğrayıp, kavrulan kıymanın üstüne ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
  3. Biberleri doğrayıp ekliyoruz kavuruyoruz.
  4. Domatesi soyup ince ince doğruyoruz.
  5. Baharatlarımızı ve salçayı ekliyoruz.
  6. Makarnayı bir yandan haşlamaya koyuyoruz. Süzgeçten geçiriyoruz.
  7. Tencereye sıvı yağ alıp, makarnayı ekleyip karıştırıyoruz.
  8. Tabağa alıp, üzerine kıymalı harç ekliyoruz.

Bolonez Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anneler Gününe Özel Yaş Pasta
Fit Dondurma
Cevizli Patlıcan Mezesi (Nigvziani Badrijani) Gürcü Mutfağı
Balkabaklı Pankek (Sebze Yemeyen Çocuklar İçin)
Yumurtalı Çubuklar
Hurmalı Muhallebi (8+ Ay)
Hdabla | © 2025 |