Bolognese Soslu Makarna

Bolognese Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- Bir paket spagetti ya da penne makarna
- 200-250 gr kıyma
- Yarım sap kereviz
- Küçük uzunluk havuç
- 1 adet küçük soğan
- 1 kaşık domates salçası
- 100 ml kırmızı şarap
- Tuz
- Karabiber
- Biberiye
- Kekik
- Pul biber
- Zeytinyağı
- En küçüğünden sarımsak
- 400-500 ml domates püresi
- Parmesan
Bolognese Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kıymayı küçük bir tencerede zeytinyağı ile kavurun.
- Tuz, karabiber ,pul biber ,kekik ve biberiye ekleyin.
- Havuç ,kereviz sapı ,soğanı blenderdan geçirin.
- Tencereye sarımsakla bir arada ekleyin.
- Tencerenin tabanına yapışana kadar pişirin.
- Sarımsağı çıkarın ezin ve içine tekrar ekleyin.
- Salçayı ekleyin ve karıştırın.
- Kırmızı şarabı ekleyin ve kokusu çıkana kadar karıştırın.
- Domates püresini koyun ve kıvamı sıvı istenirse su ekleyin.
- Hafif ağır bir sos olana kadar düşük ateşte pişirin.
- Makarnayı kaynar suda bol suyla haşlayın ve birleştirin.
Bolognese Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
