Bol Soslu Portakallı Islak Kek

Bol Soslu Portakallı Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için:
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 4 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu ve vanilya
- 1.5 su bardağı un
- 1 portakal kabuğu rendesi
Sosu için:
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı portakal suyu
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Portakallı Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek için yumurta ve şekeri çırpıyoruz. Akabinde süt ve sıvı yağ ekliyoruz. Kuru materyallerimizi de ekleyip karıştırıyoruz. Son olarak bir adet portakalın kabuğunu rendeliyoruz. Borcamı yağlayıp kek harcımızı döküyoruz. 180’ fırında pişiriyoruz.
- Pişen keki fırından aldıktan sonra dilimleyip tekrar bir iki dakika daha fırına gönderiyoruz. Ortalarının daha güzel açılmasını sağlayarak sosunu daha uygun çekmiş oluyor.
- Sos için gerekli materyalleri tavaya alıp karıştırıyoruz.
- Ocakta ılıyana kadar tutuyoruz lakin kaynatmıyoruz.
- Ilık bir biçimde döktüğümüzde içine daha yeterli çektiğini göreceksiniz 🙂
- İlk sıcaklığı giden kekimizin üzerine gezdiriyoruz yarım saat dinlendirip servis ediyoruz.
- Püf noktalarıyla bu lezzetli tanımımı kesinlikle denemelisiniz 🤗 şimdiden deneyen herkese afiyet olsun.
Bol Soslu Portakallı Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











