Bol Soslu Pastane Keki
Bol Soslu Pastane Keki Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt (200 ml)
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
- 1,5 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
- 1 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı süt (200 ml)
- ½ su bardağı sıvı yağ (100 ml)
- 2 yemek kaşığı kakao
- 60 gram bitter çikolata
Üzeri için:
- Hindistan cevizi
- Fıstık ya da fındık
Bol Soslu Pastane Keki Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp mikserle 5 dakika kadar çırpalım. Karışım beyazlaşıp köpük köpük olmalı.
- Üzerine sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim.
- Yağladığımız borcama kek hamurunu dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
- Sos için tüm materyalleri tencereye alıp çırpalım.
- Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra çikolatayı ekleyelim karıştıralım.
- Fırından çıkan keki 5 dakika bekletip dilimleyelim.
- Hazırladığımız sosu kekin üzerine dökelim. Sosu evvel süzgeçten geçirirseniz daha âlâ olur. Sosunu çekmesi için birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
- Üzerine hindistan cevizi yahut fıstık serpip servis edelim.
Bol Soslu Pastane Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















