Bol Soslu Pastane Keki

Bol Soslu Pastane Keki Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt (200 ml)
  • 1,5 su bardağı un
  • 1 su bardağı sıvı yağ (200 ml)
  • 1,5 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilin
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı süt (200 ml)
  • ½ su bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 60 gram bitter çikolata

Üzeri için:

  • Hindistan cevizi
  • Fıstık ya da fındık

Bol Soslu Pastane Keki Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri derin bir kaba alıp mikserle 5 dakika kadar çırpalım. Karışım beyazlaşıp köpük köpük olmalı.
  2. Üzerine sıvı yağ, süt, un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyelim. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpmaya devam edelim.
  3. Yağladığımız borcama kek hamurunu dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 40 dakika pişirelim.
  5. Sos için tüm materyalleri tencereye alıp çırpalım.
  6. Kaynayana kadar karıştırarak pişirelim. Kaynadıktan sonra çikolatayı ekleyelim karıştıralım.
  7. Fırından çıkan keki 5 dakika bekletip dilimleyelim.
  8. Hazırladığımız sosu kekin üzerine dökelim. Sosu evvel süzgeçten geçirirseniz daha âlâ olur. Sosunu çekmesi için birkaç saat dinlenmeye bırakalım.
  9. Üzerine hindistan cevizi yahut fıstık serpip servis edelim.

Bol Soslu Pastane Keki Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

İki Renkli Nefis Kek
Kakaolu Çatlak Kurabiye
Naneli Çilekli Limonata
Unsuz Sandviç Ekmeği
Yoğurtmaç
Ejder Meyveli Smoothie
Hdabla | © 2025 |