Bol Soslu Pasta

Bol Soslu Pasta Tanımı İçin Malzemeler

  • ️4 adet yumurta
  • ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • ️1 paket vanilya
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 su bardağı un

Islatmak için;

  • ️2 su bardağı soğuk süt

Krema için;

  • ️1 litre süt
  • ️3 yemek kaşığı un
  • ️2 yemek kaşığı nişasta
  • ️3/4 (bir yarım+bir çeyrek) su bardağı toz şeker
  • ️1 paket vanilya
  • ️1 paket kremşanti

Bol Soslu Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpacağım.
  2. Kalan materyalleri ekleyip çarptıktan sonra yağladığımız borcam ya da tepsiye alıp evvelce ısınmış 180 derecede fırında 15 dk pişmeye bırakalım.
  3. Krema için vanilya ve kremşanti hariç öbür materyalleri kıvam alana kadar pişirelim.
  4. Kıvam aldıktan sonra kremşanti ve vanilyayı ekleyip mikserle çırpalım.
  5. Üzerine temas edecek halde streç kapatıp soğumaya bırakalım.
  6. Sıcağı çıkan kekimizi sütle ıslatalım. Soğuyan kremayı üzerine dökelim.
  7. Bolca hindistan cevizi serpip dilediğiniz halde süsleme yapabilirsiniz.Deneyecek olanlara afiyet olsun. ❤️.

Bol Soslu Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Truf (Kahve Yanı Enfes Atıştırmalık)
Airfryer’da Levrek Fileto (Anti-inflamatuar )
Sebzeli Nefis Mercimek Çorbası (Vitamin Deposu)
Fırın Pilavı (Ruz Muammar)
Frambuazlı Cheseecake Tarifi
Bisküvili Dondurma (Kesinlikle Denemelisiniz)
Hdabla | © 2025 |