Bol Soslu Kakaolu Islak Kek Tarifi

Bol Soslu Kakaolu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için;

  • 2 adet yumurta
  • Yarım su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilin
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 su bardağı un
  • 1.5 yemek kaşığı kakao

Sosu için;

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı şeker
  • 1.5 yemek kaşığı kakao
  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ

Bol Soslu Kakaolu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak kek için yumurta ve şekeri uygunca köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  2. Sonra üstüne sıvı materyalleri ekleyip karıştırıyoruz.
  3. Üstüne kalan materyalleri ekleyip güzelce cırpıyoruz.
  4. Daha sonra sıvı yağ ile yaglanmıs küçük uzunluk borcama döküyoruz.
  5. Her yerine dağıttıktan sonra evvelden ısıtılmış 180 200 derece fırında pişiriyoruz.
  6. Pişmesine yakın vakitte sosu için bir küçük tencereye sos süt,yağ, kakao ve şekeri alıp güzelce karıştırıp pişiriyoruz.
  7. Daha sonra birinci sıcaklığı cıkan kekin üstüne kürdanla delikler acıyoruz ve dilimliyoruz.
  8. Üzerine sosumuzu dökerek dinlendirmeye bırakıyoruz.
  9. Üstünü hindistan cevizi vs ile süsleyebilrisiniz. Afiyet olsun:).

Bol Soslu Kakaolu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tuzlu Kurabiye Tarifi
Reyhan Şerbeti
Portakal Eşliğinde Spoonful
Vanilyalı Pudink Pasta
Sahur İçin Sıcak Poğaça
Yulaflı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |