Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde)

Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 pk vanilya
  • 1 pk kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 2 tatlı kaşığı nutella
  • 2 su bardağı un

Islatmak için;

  • 1.5 su bardağı süt

Sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı toz şeker

Süslemek için;

  • Antep fıstığı tozu
  • Dondurulmuş vişne
  • Vanilyalı hazır dondurma

Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. 4 yumurtayı yeterlice köpük olana kadar çırpıyoruz, sonra şeker katıp krema kıvam alana kadar orta ayarda çırpmaya devam.
  2. Süt, sıvı yağ, kabartma tozu,vanilya,3 yemek kaşığı kakao ve nutellayı koyup yeterlice 2-3 dk çırpıyoruz.
  3. En son 2 bardak unu ekleyip çırpıp borcamı sıvı yağ ile yağlayıp 180 derece fırında 30 dk denetimli pişiriyoruz.
  4. Fırından çıkınca birinci sıcak çıkınca üzerine kurdan ile delikler açıp dilimleyip ıslatmak için olan sütü düzgünce etrafında gezdirerek döküyoruz.
  5. O onu çekip dinlenir iken sos materyallerini tenceye alıp karıştırarak yoğunlaşana kadar pişiriyoruz.
  6. İlk sıcak gittikten sonra kek in üzerine çokça yaydırarak döküyoruz ve sıcağı geçtikten sonra buzdolapta ortalama 2- 3 saat dinlendirme yapiyoruz.
  7. Çıkınca kestiğimiz dilim yapılan yerlerden tekrar geçerek belirginleştiriyoruz.
  8. Servis tabağına alıyoruz evvel antep fıstığı tozu sonra vişne üzerine koyup yanına vanilyalı dondurma koyarak çabucak servis yapıyoruz afiyet olsun.

Bol Soslu Islak Kek (Dondurma Eşliğinde) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karpuz Salatası
Kilis Tava
Gül Reçeli
Balkabaklı Cheesecake
Elmalı Cevizli Tarçınlı Kek
Harika Sosuyla Makarna Salatası
Hdabla | © 2025 |