Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Keki için:

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 3 yemek kaşığı dark kakao

Sosu için:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı dark kakao

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Keki için öncelikle yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
  2. Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştıralım.
  3. Ardından kuru gereçleri ekleyelim, mikserle karıştırıp borcama dökelim.
  4. 180 derece fırında pişirelim.
  5. Sosu için tüm gereçleri karıştırarak ocakta kaynatalım ve ılımaya alalım.
  6. Kek piştikten sonra keselim ve kürdanla delikler açalım.
  7. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık sosu her yerine dökelim.
  8. Keki 1-2 saat dillendirdikten sonra servise hazır.

Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Muhammara
Kremalı Kakao Çekirdeği
Lokanta Usulü Etli Patlıcan Güveç
Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası
Fırında Nefis Patatesli Köfte
Kremalı Mantarlı Tavuk
Hdabla | © 2025 |