Bol Soslu Islak Kek
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Keki için:
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 3 yemek kaşığı dark kakao
Sosu için:
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı dark kakao
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için öncelikle yumurta ve şekeri mikserle çırpalım.
- Üzerine sıvı yağ ve sütü ekleyerek karıştıralım.
- Ardından kuru gereçleri ekleyelim, mikserle karıştırıp borcama dökelim.
- 180 derece fırında pişirelim.
- Sosu için tüm gereçleri karıştırarak ocakta kaynatalım ve ılımaya alalım.
- Kek piştikten sonra keselim ve kürdanla delikler açalım.
- İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık sosu her yerine dökelim.
- Keki 1-2 saat dillendirdikten sonra servise hazır.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun 🌸.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







