Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 1.5 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 4 yemek kaşığı kakao

Sos için;

  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 silme çay kaşığı tuz

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Şeker ve yumurta güzelce çırpılır.
  2. Sıvıyağ, süt ve şekerli vanilin eklenip çırpmaya devam edilir.
  3. Daha sonra un,kabartma tozu ve kakao eklenip güzelce karıştırılır ve yağlanmış tepsiye dökülür.
  4. 180 derece fırında yaklaşık 30 dk kürdanla test ederek pişirilir.
  5. Kek piştikten sonra fırından çıkarılıp dilimlenerek soğumaya bırakılır.
  6. O sırada sos materyalleri bir tencereye alınıp karışırılarak yaklaşık 5 dakika boyunca kaynatılır.
  7. Sos hazır olunca altı kapatılır.
  8. Sos kekin üzerinde gezdirilerek keke dökülür.

Afiyet olsun. (isteğe nazaran üzerne hindistan cevizi serpilebilir).

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Çıtır Patates Topları
Mısır Patlaklı Sağlıklı Gofret
Ispanak Mücveri
Makarna Salatası
Salatalık Sushi
Yoğurtlu Nefis Brokoli Salatası
Hdabla | © 2025 |