Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kakaolu puding (şart değil)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 su bardağı un
Sosu için;
- 2,5 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
- 2,5 yemek kaşığı kakao
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
- Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
- Un, kakao, puding, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
- Büyük uzunluk borcama kek harcımızı dökelim.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. (kürdan testi yaparak içinin pişip pişmediğini denetim edelim. ).
- Sos için bütün malzemeyi bir sos tenceresine alalım ve ocağın en küçük gözünde karıştırarak pişirelim.
- Sos kaynayınca altını kapatalım. Kek sıcak sos ılık olacak.
- Kek fırından çıkınca dilimleyelim.
- Üzerine sosu gezdirelim.
- Dilimlerin ortasından sosun girmesine bilhassa dikkat edelim. ( bıçakla ortalarını açabiliriz).
- Soğuyunca servise hazır.Afiyet şifa olsun 😇.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





