Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1,5 su bardağı şeker
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kakaolu puding (şart değil)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Sosu için;

  • 2,5 su bardağı süt
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik şeker
  • 2,5 yemek kaşığı kakao

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve şekeri beyazlaşana kadar çırpalım.
  2. Yoğurt ve sıvı yağı ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Un, kakao, puding, vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip karıştıralım.
  4. Büyük uzunluk borcama kek harcımızı dökelim.
  5. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim. (kürdan testi yaparak içinin pişip pişmediğini denetim edelim. ).
  6. Sos için bütün malzemeyi bir sos tenceresine alalım ve ocağın en küçük gözünde karıştırarak pişirelim.
  7. Sos kaynayınca altını kapatalım. Kek sıcak sos ılık olacak.
  8. Kek fırından çıkınca dilimleyelim.
  9. Üzerine sosu gezdirelim.
  10. Dilimlerin ortasından sosun girmesine bilhassa dikkat edelim. ( bıçakla ortalarını açabiliriz).
  11. Soğuyunca servise hazır.Afiyet şifa olsun 😇.

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çiçek Tartolet (Videolu)
Poğaça
Kahvaltı
Kozalak Tatlısı
Ispanaklı Graten
Zeytinyağlı Yaprak Sarması
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet