Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
- 1 su bardağı süt
- 2 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 3 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
- 2 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 su bardağı şeker
Üzerine;
- Çikolata sosu
- Hindistan cevizi (istediğiniz üzere süsleyin) ️
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sos için; tüm materyalleri bir tencerede karıştırın, kaynamaya yakın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra kek için yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz, daha sonra tüm materyalleri ekleyip çırpıyoruz.
- Büyük uzunluk dikdörtgen borcam için uygun oluyor.
- Borcamı biraz yağlayıp kek karışımını döküyoruz.
- 170 derece fırında pişiriyoruz. Benim 20 dk da pişti.
- Kekimiz piştikten sonra sıcakken çabucak kürdanla her yerine delikler açıyoruz ve keki dilimliyoruz.
- Kek sıcak, sos soğuk olacak, dilimledikten sonra çabucak sosumuzu kekin üzerine döküyoruz.
- İyice sosunu çekip, soğuyunca servis edin. Tavsiyem 1 gün evvel yapılması tadı daha hoş oluyor. Afiyet olsun 🥰🥮
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





