Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3 yemek kaşığı kakao

Sosu için:

  • 2 su bardağı süt
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 su bardağı şeker

Üzerine;

  • Çikolata sosu
  • Hindistan cevizi (istediğiniz üzere süsleyin) ️

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sos için; tüm materyalleri bir tencerede karıştırın, kaynamaya yakın altını kapatın ve soğumaya bırakın. Daha sonra kek için yumurta ve şekeri yeterlice çırpıyoruz, daha sonra tüm materyalleri ekleyip çırpıyoruz.
  2. Büyük uzunluk dikdörtgen borcam için uygun oluyor.
  3. Borcamı biraz yağlayıp kek karışımını döküyoruz.
  4. 170 derece fırında pişiriyoruz. Benim 20 dk da pişti.
  5. Kekimiz piştikten sonra sıcakken çabucak kürdanla her yerine delikler açıyoruz ve keki dilimliyoruz.
  6. Kek sıcak, sos soğuk olacak, dilimledikten sonra çabucak sosumuzu kekin üzerine döküyoruz.
  7. İyice sosunu çekip, soğuyunca servis edin. Tavsiyem 1 gün evvel yapılması tadı daha hoş oluyor. Afiyet olsun 🥰🥮

Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Kurabiye
Çay Saatinde Tava Böreği
Kupta İki Renkli Tatlı
5 Yaş Kurabiyesi
Hazır Lavaştan Tek Kişilik Kayseri Yağlaması
Belen Tava (Kıymalı)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet