Bol Soslu Islak Kek

Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı un
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
Sosu için;
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 1 çay bardağı şeker
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı süt
- 80 gr bitter çikolata
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Keki için; yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın .
- Ardından sıvı materyalleri ekleyip karıştırın.
- Sonra kuru materyalleri eleyerek ekleyin tekrar çırpın.
- Katı yağla yağlanmış borcama kek harcını dökün.
- Önceden ısıtılmış 150° fırında kürdan pak çıkana kadar pişirin.
- Sosu için; çikolata hariç tüm materyalleri küçük bir tencereye alıp çırpın, sonra çikolataları ekleyip ocağa alın ,şeker ve çikolata eriyene kadar ocakta karıştırın, akabinde ocaktan alıp soğumaya bırakın.
- Kek piştikten sonra 5 dakika birinci sıcağının çıkmasını bekleyin daha sonra dilediğiniz boyutta dilimleyip sosunu eşit halde üzerine dökün.
- İsterseniz kürdan yahut çatalla öncesinde delikler açın sonra büsbütün sosun çekmesini bekleyin akabinde dilediğiniz formda süsleyip servis edin afiyet olsun 🌼.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





