Bol Soslu Islak Kek
Bol Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1,5 su bardağı un
Sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- Yarım su bardağı şeker
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kek harcı için yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpın.
- Sırasıyla süt, sıvı yağ, kakao, vanilin ve unu ekleyin.
- En son kabartma tozunu koyup spatula ile karıştırın.
- Yağlanmış tepsiye döküp evvelden ısıtılmış 180°c fırında yaklaşık 30-35 dk pişirin.
- Sosu hazırlamak için süt, sıvı yağ, kakao ve şekeri küçük bir tencerede kaynatmadan ısıtın.
- Kek fırından çıktıktan sonra 5 dk dinlendir, üzerine kürdanla delikler aç ve sosu her yerine eşit dökün.
- Üzerini kapatıp sosu çekmesi için bekletin. İsterseniz ceviz, hindistan cevizi yahut çikolata kesimleriyle süsleyebilirsiniz. 👉 soğuyunca çok daha lezzetli oluyor.
Bol Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






