Bol Soslu Enfes Hazır Mantı

Bol Soslu Enfes Hazır Mantı Tanımı İçin Malzemeler
- Kajun baharatı
- 500 gram hazır mantı
- Tuz
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı salça
- Kaynar su
Bol Soslu Enfes Hazır Mantı Tanımı Nasıl Yapılır?
- 1. 5-2 litre suyu kaynatıp bir tencereye alın,1 tatlı kaşığı kadar tuz eklediğiniz kaynayan suya 500 gram mantıyı ekleyip 10 dakika kaynatın.
- Kaynayan mantının suyundan yarım bardak kadar ayırın, daha sonra mantıyı süzün.
- Boş tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı koyup eritin akabinde salçayı ekleyip kavurun.
- Daha sonra ise dilediğiniz kadar kajun baharatı ekleyip karıştırın ve ocağı kapatın.
- Üzerine mantıları ve kenara ayırdığınız mantı suyunu da koyarak tüm materyalleri uygunca karıştırın. Afiyet olsun🩷.
Bol Soslu Enfes Hazır Mantı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
