Bol Şifalı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği

Bol Şifalı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet kereviz
  • 1 adet havuç
  • 1 adet soğan
  • 1 adet limon
  • 1 afet yumurta
  • 2 adet patates
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz

Bol Şifalı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanlarımızı doğrayıp tenceremizi alıyoruz zeytinyağına kavuruyoruz.
  2. Patates ve havucu küp küp doğrayıp soğanla birlikte kavuruyoruz bir 2 dakika.
  3. Kereviz imizin küp küp doğrayıp birebir biçimde tenceremize ek ediyoruz.
  4. Bir kaseye yumurtamızın sarısını ,limon suyu ve bir kaşık un ekleyip güzelce çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz.
  5. Elde ettiğimiz sosu tenceremizi yavaş yavaş ek ediyoruz daha sonra kaynamış olan suyu kerevizlerimiz geçene kadar su ek ediyoruz ve tuz ayarlaması yapıyoruz.
  6. Yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  7. İyice yıkadığımız kereviz saplarını ve yapraklarını doğrayıp tenceremize ek ediyoruz 5 dakika piştikten sonra kapatıp yemeğimizi servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun🍀.

Bol Şifalı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Kızartması
Pazı Kavurma
Ratatuy
Tarçınlı Cevizli Kurabiye
İzmir Bombası Tarifi
Pastane Usulü Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır?
Hdabla | © 2025 |