Bol Şifalı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği

Bol Şifalı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet kereviz
- 1 adet havuç
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 1 afet yumurta
- 2 adet patates
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
Bol Şifalı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle soğanlarımızı doğrayıp tenceremizi alıyoruz zeytinyağına kavuruyoruz.
- Patates ve havucu küp küp doğrayıp soğanla birlikte kavuruyoruz bir 2 dakika.
- Kereviz imizin küp küp doğrayıp birebir biçimde tenceremize ek ediyoruz.
- Bir kaseye yumurtamızın sarısını ,limon suyu ve bir kaşık un ekleyip güzelce çırpıcı yardımıyla çırpıyoruz.
- Elde ettiğimiz sosu tenceremizi yavaş yavaş ek ediyoruz daha sonra kaynamış olan suyu kerevizlerimiz geçene kadar su ek ediyoruz ve tuz ayarlaması yapıyoruz.
- Yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
- İyice yıkadığımız kereviz saplarını ve yapraklarını doğrayıp tenceremize ek ediyoruz 5 dakika piştikten sonra kapatıp yemeğimizi servis edebilirsiniz. Afiyet şifa olsun🍀.
Bol Şifalı Zeytinyağlı Kereviz Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













