Bol Sebzeli Omlet

Bol Sebzeli Omlet Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tutam karabiber

Sebzeleri;

  • 1 adet patates
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 adet mantar
  • 1 kuru soğan küçük boy

Bol Sebzeli Omlet Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kapaklı bir tavaya enlemesine yuvarlak doğradıgimiz soğan ve patatesleri koyuyoruz. Her iki taraflarını kızartmak için çeviriyoruz.
  2. Mantar ve biberi ince doğrayıp sebzelerin içine atıyoruz, bu esnada karabiber ve tuzu ekliyoruz. Tavanın kapağını kapatın orta ateşte pişmesini sağlıyoruz.
  3. Yumurtayı az tuz ile bir kapta çırpıyoruz. Pişen sebzelerin tüm yüzeyine döküyor ve kapağını tavanın kapağı ya da bir tabak yardımıyla art yüzünü çevirerek art yüzünü de pişiriyoruz.
  4. Arzu edilirse bu kademede rende kaşar peyniri de kullanabilirsiniz. Meskendeki mevcut sebzelerle çeşitlendirebilirsiniz. İki yüzü pişen omletimiz servise hazır. Afiyet şifa olsun.

Bol Sebzeli Omlet Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırınlanmış Kıymalı Kabak Dolması (Videolu)
Kremsi Kıvamı İle Borcamda Kardelen Pastası
Erzurum Hakiki Su Böreği
Kahvaltı Tabağım
Örgü Şeklinde Poğaça Tarifi
Tavuk Dürüm
Hdabla | © 2025 |