Bol Sebzeli Ispanak Yemeği
Bol Sebzeli Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram ıspanak
- 1 büyük soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 su bardağı pişmiş yeşil mercimek
- 1 su bardağı pişmiş nohut
- 1 su bardağı bulgur
- Su (malzemeleri geçecek kadar)
Baharatlar:
- Karabiber
- Tuz
- Pul biber
- Vegeta baharatı (isteğe bağlı)
- Zerdeçal
- Zencefil
Bol Sebzeli Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir tencerede doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar soteleyin.
- Soğanların üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyin, 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
- Yıkanmış ıspanağı tencereye ekleyip karıştırın. Akabinde pişmiş yeşil mercimek, nohut ve yıkanmış bulguru ekleyin.
- Malzemeleri geçecek kadar su ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
- Kaynamaya başladıktan sonra karabiber, tuz, pul biber, vegeta (isteğe bağlı), zerdeçal ve zencefili ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulgurlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
- Yemeğiniz hazır! sıcak servis yapın.Afiyet olsun!.
Bol Sebzeli Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







