Bol Sebzeli Ispanak Yemeği

Bol Sebzeli Ispanak Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram ıspanak
  • 1 büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı pişmiş yeşil mercimek
  • 1 su bardağı pişmiş nohut
  • 1 su bardağı bulgur
  • Su (malzemeleri geçecek kadar)

Baharatlar:

  • Karabiber
  • Tuz
  • Pul biber
  • Vegeta baharatı (isteğe bağlı)
  • Zerdeçal
  • Zencefil

Bol Sebzeli Ispanak Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Bir tencerede doğranmış soğanları zeytinyağında pembeleşene kadar soteleyin.
  2. Soğanların üzerine domates salçası ve biber salçasını ekleyin, 1-2 dakika karıştırarak pişirin.
  3. Yıkanmış ıspanağı tencereye ekleyip karıştırın. Akabinde pişmiş yeşil mercimek, nohut ve yıkanmış bulguru ekleyin.
  4. Malzemeleri geçecek kadar su ekleyin ve karıştırarak kaynamaya bırakın.
  5. Kaynamaya başladıktan sonra karabiber, tuz, pul biber, vegeta (isteğe bağlı), zerdeçal ve zencefili ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp bulgurlar yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  6. Yemeğiniz hazır! sıcak servis yapın.Afiyet olsun!.

Bol Sebzeli Ispanak Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çatlak Kurabiye (Videolu)
Patates Dolması
Köy Yoğurtlu Kek
Üzümlü Tatlı Çörek Tarifi
Peynirli Rulo Börek
Kahvaltı
Hdabla | © 2025 |