Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin
Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet havuç
- 4 adet patates
- 1 küçük brokoli
- 10 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
- 1 tatlı kaşığı tuz (sebzeler haşlanırken suyuna )
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (sebzelerle karıştırmak için)
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)
Beşamel sos için:
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 litre süt
- 1 yemek kaşığı zerzevat baharatı
- Tuz ve karabiber (damak tadınıza göre)
Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sebzeleri yıkayıp, iri kesimler halinde doğrayın.
- Kaynayan tuzlu suda zerzevatları 2-3 dakika hafif canlı olacak formda haşlayın.
- Haşlanan zerzevatları soğuk suya alın, süzün.
- Sebzeleri bir kaba alın, içine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip güzelce karıştırın.
- Beşamel sos için; zeytinyağı ve tereyağını tencerede ısıtın.
- Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
- Sütü yavaş yavaş ekleyin, topaklanmaması için daima karıştırın.
- Sebzeleri baharatları ekleyip sos yoğunlaşana kadar pişirin.
- Beşamel sosu sebzelerin üzerine dökün ve düzgünce karıştırın.
- Üzerine kalan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
- Önceden ısıtılmış 180°c fırında, alt üst ayarda, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.
Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















