Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin

Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet havuç
  • 4 adet patates
  • 1 küçük brokoli
  • 10 adet cherry domates (ikiye bölünmüş)
  • 1 tatlı kaşığı tuz (sebzeler haşlanırken suyuna )
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (sebzelerle karıştırmak için)
  • 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

Beşamel sos için:

  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 litre süt
  • 1 yemek kaşığı zerzevat baharatı
  • Tuz ve karabiber (damak tadınıza göre)

Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sebzeleri yıkayıp, iri kesimler halinde doğrayın.
  2. Kaynayan tuzlu suda zerzevatları 2-3 dakika hafif canlı olacak formda haşlayın.
  3. Haşlanan zerzevatları soğuk suya alın, süzün.
  4. Sebzeleri bir kaba alın, içine 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip güzelce karıştırın.
  5. Beşamel sos için; zeytinyağı ve tereyağını tencerede ısıtın.
  6. Unu ekleyip kokusu çıkana kadar kavurun.
  7. Sütü yavaş yavaş ekleyin, topaklanmaması için daima karıştırın.
  8. Sebzeleri baharatları ekleyip sos yoğunlaşana kadar pişirin.
  9. Beşamel sosu sebzelerin üzerine dökün ve düzgünce karıştırın.
  10. Üzerine kalan 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini serpin.
  11. Önceden ısıtılmış 180°c fırında, alt üst ayarda, üzeri güzelce kızarana kadar pişirin.

Bol Sebzeli Beşamel Soslu Sebzeli Gratin Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Dereotlu Poğaça
Fırında Kuzu Pirzola
Tahinli Kurabiye
Yoğurtlu Erişte Salatası
Mutfak Şefinde Hatay Usulü Patatesli Köfte
Kekiklim (Kekikli Tuzlu Pastam)
Hdabla | © 2025 |