Bol Meyveli Yaş Pasta

Bol Meyveli Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağından 2 parmak eksik toz şeker
- Çeyrek çay bardağı sıcak su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağından 1 parmak eksik un
- 2 yemek kaşığı nişasta
Krema için;
- 4 su bardağı süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta sarısı
- 3 yemek kaşığı un
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
(bardak ölçüsü 200ml!!)
Üst tabanı için;
- 1 paket krema
- 200 gr beyaz çikolata
- 1 çay bardağı iri kırılmış fıstık
Bol Meyveli Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta aklarını farklı kabı sarılarını farklı kaba alın ve şekeri ikisine hisse edin aklarının içine de bir tutam tuz atıp mikserden akmayacak kıvama gelene kadar çırpın.
- Sarılarını şekerle çırpın akabinde sıcak suyu katın kuru malzemeleride ekleyin ve en son köpürtüğünüz akları karışıma iki seferde olacak biçimde ekleyin alttan karıştırarak köpüğü sönmeden harmanlayın.
- 180 derecelik fırında alt üst kızarana kadar pişirin.
- Vanilya hariç gereçleri bir tencereye alın ve kaynayana kadar pişirin ve pişen kremaya vanilya ekleyin.
- Ardından üzerine değecek formda streçleyin ve soğumaya bırakın .
- Fırından çıkmış kekinizi birinci sıcaklığı çıktıktan sonra 1 bardak sütle ıslatın.
- Tabana meyveleri dizelim dilediğiniz meyve kullanabilirsiniz fakat çilek muz çok yakışıyor üzerine kremayı dökün spatula yardımıyla yayın.
- Daha sonra kremayı ısıtın beyaz çikolataları ekleyin ve karıştırın fıstıkları ekleyin ganajı evvelden yapıp dolapta biraz bekletirseniz daha koyu bir kıvam olacaktır .
- En son birkaç saat dolapta dinlenmiş pastamızın üzerine dökelim damaklarınınızdan silinmeyecek lezzetteki pastamız hazır afiyetleee:).
Bol Meyveli Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

