Bol Malzemeli Pizza

Bol Gereçli Pizza Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 3 su bardağı un
  • 2 su bardağı ılık su
  • 1 paket instant maya
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Hamuru açmak için 1 yemek kaşığı zeytin yağı

Sos için;

  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 pinçik tuz (isteğe nazaran, salça tuzluysa hiç gerek yok)
  • Salçayı açmak için 2 yemek kaşığı su (salça yerine domates sosu ya da rendesi de kıllanabilirsiniz o vakit ekstra suya gerek olmayacaktır.)

Üst gereç:

  • 200 gram kaşar
  • 20 ince dilim sucuk
  • 4-5 mantar
  • 3 yemek kaşığı mısır
  • 20 dilim sosis, salam
  • 8-10 zeytin
  • 1 küçük soğan

Bol Materyalli Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle hamur için unu bir kaseye koyup ortasını bardak yardımıyla açalım. Ortasına el yakmayan sıcaklıkta suyumuzu ekleyelim. Su içine şekeri, unlu kısma tuzu ekelim.
  2. Daha sonra sulu kısma mayamızı da dökelim. Şeker mayanın süratlice etkinleşmesini sağlayacak. Cıvık bir hamur elde edeceğimiz için elinizi sokmadan bir çatal yardımıyla materyalleri ortadan başlayıp yavaşça dahil edin.
  3. Daha tok bir hamur elde etmek isterseniz unu artırabilirsiniz lakin bu ölçüde çok rahat elde açılıyor. Karışım tamamlanınca üstünü kapatıp bir kenara alın. Bu sırada fırını en üst dereceye alın.
  4. Hamur kenarda dinlenip kabarırken siz de materyalleri hazırlayın. Kaşarlar rendelensin ve istenen materyaller doğransın.
  5. Salçamızı da bir kasede suyla çok cıvık olmayacak bir biçimde açalım ve istediğimiz baharatları ekleyelim. Pizza için olmazsa olmaz kaşar peyniri bence.
  6. Hamurumuz kabarınca geniş bir tepsiye yayalım. Ben tepsim geniş olduğu için 1 adet olacak formda yaptım lakin bu ölçüden daha küçük porsiyon isterseniz 2 adet de yapabilirsiniz. Elinize zeytin yağı dökerek çok rahat yayabilirsiniz.
  7. Pizza biçimi vermek için tepsiyi döndüre döndüre şekillendirmenizi öneririm. Yağlı kağıt değerli, hamur katı olmadığı için yağlı kâğıt yaymazsanız kesinlikle tepsiyi yağlayın(ben kağıtsız sevmiyorum zira çok yağlı geliyor).
  8. Hamur yayıldıktan sonra sosumuzu güzelce her yere gelecek halde sürelim. Kaşar-istenen başka malzemeler-kaşar olacak halde gereçlerimizi de ekleyelim. Evvelce ısıtılmış fırında en yüksek derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
  9. Fırının orta rafında olduğu sürece üstü kızardığında altı da kızarmış oluyor lakin tepsi kalınsa evvel 5 dk kadar yalnızca alt ısıtma açık formda pişirin.

Afiyet olsun!

Bol Gereçli Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Meyveli İrmikli Kaşık Maması
Zeytin Yağlı Girit Kabağı
Kolay Diyet Tiramisu ( Az Kalorili Diyet Tatlı)
Boşnak Mantısı
Milföyden Mantarlı Pizza
İrmikli Çikolatalı Tatlı
Hdabla | © 2025 |