Bol Malzemeli Pizza
Bol Gereçli Pizza Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 3 su bardağı un
- 2 su bardağı ılık su
- 1 paket instant maya
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- Hamuru açmak için 1 yemek kaşığı zeytin yağı
Sos için;
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 pinçik tuz (isteğe nazaran, salça tuzluysa hiç gerek yok)
- Salçayı açmak için 2 yemek kaşığı su (salça yerine domates sosu ya da rendesi de kıllanabilirsiniz o vakit ekstra suya gerek olmayacaktır.)
Üst gereç:
- 200 gram kaşar
- 20 ince dilim sucuk
- 4-5 mantar
- 3 yemek kaşığı mısır
- 20 dilim sosis, salam
- 8-10 zeytin
- 1 küçük soğan
Bol Materyalli Pizza Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamur için unu bir kaseye koyup ortasını bardak yardımıyla açalım. Ortasına el yakmayan sıcaklıkta suyumuzu ekleyelim. Su içine şekeri, unlu kısma tuzu ekelim.
- Daha sonra sulu kısma mayamızı da dökelim. Şeker mayanın süratlice etkinleşmesini sağlayacak. Cıvık bir hamur elde edeceğimiz için elinizi sokmadan bir çatal yardımıyla materyalleri ortadan başlayıp yavaşça dahil edin.
- Daha tok bir hamur elde etmek isterseniz unu artırabilirsiniz lakin bu ölçüde çok rahat elde açılıyor. Karışım tamamlanınca üstünü kapatıp bir kenara alın. Bu sırada fırını en üst dereceye alın.
- Hamur kenarda dinlenip kabarırken siz de materyalleri hazırlayın. Kaşarlar rendelensin ve istenen materyaller doğransın.
- Salçamızı da bir kasede suyla çok cıvık olmayacak bir biçimde açalım ve istediğimiz baharatları ekleyelim. Pizza için olmazsa olmaz kaşar peyniri bence.
- Hamurumuz kabarınca geniş bir tepsiye yayalım. Ben tepsim geniş olduğu için 1 adet olacak formda yaptım lakin bu ölçüden daha küçük porsiyon isterseniz 2 adet de yapabilirsiniz. Elinize zeytin yağı dökerek çok rahat yayabilirsiniz.
- Pizza biçimi vermek için tepsiyi döndüre döndüre şekillendirmenizi öneririm. Yağlı kağıt değerli, hamur katı olmadığı için yağlı kâğıt yaymazsanız kesinlikle tepsiyi yağlayın(ben kağıtsız sevmiyorum zira çok yağlı geliyor).
- Hamur yayıldıktan sonra sosumuzu güzelce her yere gelecek halde sürelim. Kaşar-istenen başka malzemeler-kaşar olacak halde gereçlerimizi de ekleyelim. Evvelce ısıtılmış fırında en yüksek derecede üzeri kızarana kadar pişirelim.
- Fırının orta rafında olduğu sürece üstü kızardığında altı da kızarmış oluyor lakin tepsi kalınsa evvel 5 dk kadar yalnızca alt ısıtma açık formda pişirin.
Afiyet olsun!
Bol Gereçli Pizza Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












