Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası

Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gr tavuk göğsü
  • 1.5 su bardağı tavuk suyu
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 fincan tel şehriye
  • 2/3 diş sarımsak (isteğe bağlı arttırıp azaltabilirsiniz)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane
  • İsteğe bağlı kimyon

Terbiyesi için;

  • 2 yemek kaşığı un
  • 1.5 adet limon suyu
  • 2 su bardağı ılık su

Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavukları haşlıyoruz.
  2. Haşlanan tavukları soğuması için ayırıp, suyunu da kavanozlara koyuyoruz (ben bu tavuk sularını paketleyip buzluğa atıyorum kullanım kolaylığı oluyor).
  3. Tavuklar soğuduktan sonra küçük küçük didikliyoruz.
  4. Ardından tencereye sıcak suyu, tavuk suyunu, didiklemiş olduğumuz tavukları ve rendelediğimiz sarımsağı ekleyip kaynatıyoruz.
  5. Kaynadıktan sonra şehriyesini atıp 2/3dk daha kaynatıp, terbiyesini yavaş yavaş ek ediyoruz (terbiyenin kesilmemesi için kaynayan çorbadan bir iki yemek kaşığı koyup karıştırabilirsiniz) ve kısık ateşte karıştırıyoruz.
  6. Bu esnada tuz, nane, karabiber, pul biber (isteğe bağlı kimyon,kekik) ilave edelim. Ve sevenler için tekrar limon suyu ekleyebilirsiniz. (ben bol limonlu sevdiğim için bu esnada tekrar 1. 5/2 adet limonun suyu ekledim. )
  7. 5/10dk daha kaynatıp ocaktan alalım.

Çok lezzetli oldu, deneyecek herkese afiyet olsun :).

Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Nurcan’ın Salçalı Yuvalaması
Kremalı Brüksel Lahanası
Besleyici Noodle
Çarşamba Kıvratması
Ağlayan Pasta
Çıtır Kurabiye
Hdabla | © 2025 |