Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası
Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gr tavuk göğsü
- 1.5 su bardağı tavuk suyu
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 fincan tel şehriye
- 2/3 diş sarımsak (isteğe bağlı arttırıp azaltabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
- Nane
- İsteğe bağlı kimyon
Terbiyesi için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1.5 adet limon suyu
- 2 su bardağı ılık su
Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları haşlıyoruz.
- Haşlanan tavukları soğuması için ayırıp, suyunu da kavanozlara koyuyoruz (ben bu tavuk sularını paketleyip buzluğa atıyorum kullanım kolaylığı oluyor).
- Tavuklar soğuduktan sonra küçük küçük didikliyoruz.
- Ardından tencereye sıcak suyu, tavuk suyunu, didiklemiş olduğumuz tavukları ve rendelediğimiz sarımsağı ekleyip kaynatıyoruz.
- Kaynadıktan sonra şehriyesini atıp 2/3dk daha kaynatıp, terbiyesini yavaş yavaş ek ediyoruz (terbiyenin kesilmemesi için kaynayan çorbadan bir iki yemek kaşığı koyup karıştırabilirsiniz) ve kısık ateşte karıştırıyoruz.
- Bu esnada tuz, nane, karabiber, pul biber (isteğe bağlı kimyon,kekik) ilave edelim. Ve sevenler için tekrar limon suyu ekleyebilirsiniz. (ben bol limonlu sevdiğim için bu esnada tekrar 1. 5/2 adet limonun suyu ekledim. )
- 5/10dk daha kaynatıp ocaktan alalım.
Çok lezzetli oldu, deneyecek herkese afiyet olsun :).
Bol Limonlu (Sarımsaklı) Tavuk Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






